Loopbaan Olga Kuiper

In de zomer van 1997 heb ik, na 9 jaar in de buitendienst  bij Nationale Nederlanden te hebben gewerkt, van mijn hobby (koken, eten en keukens) mijn beroep gemaakt. Ik werd zelfstandig agent voor het Design Keukenmerk Valcucine. Tien jaar heb ik dit gedaan met plezier en passie! Ik heb mijn verkooppunten intensief gevolgd door middel van: het ontwerpen met “design en praktisch inzicht” van hun showroom, het jaarlijks opnieuw opstellen van een marketingplan; het volledige advertentiebeleid in NL en het organiseren van deelname aan de Woonbeurs in Nederland. Daarna was ik vervolgens agent van Effeti Cucine tot 2014 en van Culimaat High-End Kitchens tot 2015.

Sinds 2008 schrijf ik columns, eerst tot 2016 in Designvakblad Keukens en vanaf zomer 2016 voor Vakblad KIM. Verder schrijf ik verdiepings-artikelen voor de onafhankelijke consumenten-website keukenervaringen.nl. Mijn droom is al jaren, dat “iedere consument met plezier een keuken kan kopen en dat hij daarbij geadviseerd wordt door een deskundig adviseur”. Als trainer/coach, schrijver en columnist draag ik graag mijn steentje bij aan die deskundigheid. In één van mijn vorige opdrachten om de eerste onafhankelijke kennisbank op het gebied van keukens, de keukenwiki, voor keukenadviseurs en consumenten te ontwikkelen samen met de keukenbranche, fungeerde ik als initiatiefnemer, lobbyist en verbinder. Mijn hoop is erop gericht dat het bundelen van onze kennis in de branche een basis legt voor een keukencollectief. Samen zijn we sterker in de keukenbranche. Het product keuken verdient dat!

Sinds het behalen van het post-hbo-diploma “professioneel trainer” in 2011 ligt mijn accent steeds meer op het inspireren en motiveren van mensen in bedrijven, instellingen en scholen om dat te doen wat hen inspireert. Met name de nieuwe transparante economie geeft daar aanleiding toe. Hierbij geef ik maatwerk-trainingen en coaching, al dan niet gecombineerd met koken en lekker eten.

Een “kijkje in de keuken” bij Olga

Wat ik graag doe, naast Italiaans koken en eten:

  • met mensen werken, ze motiveren, inspireren, het liefst haal ik het beste in ze naar boven;
  • me verplaatsen in mensen: wat past het best bij iemand?
  • mijn kennis overbrengen zodat een ander er iets mee kan doen wat hem past;
  • zelfstandig werken, verantwoordelijkheid dragen;
  • projectmatig werken: “de klus klaren”;
  • “sparren” met anderen, discussiëren, samen originele ideeën ontwikkelen;
  • een maximale prestatie neerzetten;
  • “bouwen” op mensen, anderen kunnen dat ook op mij;
  • consequent zijn: als ik “A” zeg, zeg ik ook “B”;
  • werken vanuit mijn hart: ik kan niet anders!