Onderweg naar de Eurocucina in Milaan voor de 10e keer in m’n leven. Het voelt anders dan alle andere keren: na afscheid te hebben genomen van 18 jaar agenturen volgt opnieuw beginnen. M’n hart achterna. Niet meer op pad voor een product van een ander maar met m’n eigen nieuwe trainings- en coachingsconcepten voor de keukenbranche die ik samen met andere professionals heb ontwikkeld. Ik ben al wat jaren trainer buiten de branche maar voel een grote behoefte om mijn trainingsexpertise ook voor onze branche in te zetten, is het alleen maar omdat ik zo ontzettend van keukens hou……

De Eurocucina is overwhelming……puilt uit zijn voegen als ik rond 11.00 uur arriveer. De rijen staan tot buiten de stands. Oef, wat doe ik hier?……Bij een goeie Italiaanse cappuccino kom ik tot rust en bedenk ik me dat dit oncomfortabele gevoel altijd de kop opsteekt als ik nieuwe stappen zet: niet weten waar de weg naartoe gaat, welke beren ik onderweg tegenkom. Het is dat ik weet dat ik van training geven zo verrekte gelukkig word. Haha, wat heb ik ook alweer op mijn website staan? “In iedere verandering schuilen duizenden mogelijkheden”. Dus……

Nou komt verandering nooit alleen: als je de ene stap neemt, dan moet je ook de andere zetten. Als je 9 jaar als columnist fijn hebt samengewerkt met de warme redactie van Design Vakblad Keukens, dan is afscheid nemen heftig. DVK is in die periode gegroeid naar een professioneel en hoogwaardig vakblad voor de keukenbranche. Ik ben er trots op dat ik hieraan mee heb kunnen werken. Toch brandt er weer een vuurtje diep in mij vanbinnen die zegt dat het tijd is om het roer om te gooien. Comfortabel is het niet, spannend wel. Ik ben verantwoordelijk voor mijn eigen geluk.

U als lezer krijgt hierbij de kans om de keukenbranche eens vanuit een ander perspectief te zien. Namelijk die van, niemand minder dan Sandra Kinsbergen-Lap, agent van Snaidero. Ik wens je heel veel succes toe Sandra en alle collega’s van DVK dank ik voor de kansen die ik bij jullie kreeg.

Rest mij u als lezer van DVK heel hartelijk te bedanken dat ik 9 jaar mijn lief en leed in de keukenbranche met u mocht delen. Ik wens u, zowel zakelijk als privé, mooie stappen toe die bijdragen aan uw geluk en bedenk: het is niet de weg naar geluk, maar geluk is de weg.

Olga Kuiper
olga@dvk.nu
Twitter: olgakuiper